Tarihçemiz

"Yaşamda en büyük mutluluk sevildiğini bilmekten geçer" sloganıyla hareket eden Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulu ,Hatay Valisi Celalettin Lekesiz,İl Milli Eğitim Müdürü ve Hayırseverimiz Naciye Tekin Hanımefendi tarafından imzalanan protokol çerçevesinde 11 Temmuz 2011 tarihinde yapılması kararlaştırılmıştır.Bu güzel okulu Hatay´a ,güzel İskenderun´a kazandıran Naciye Tekin Hanımefendi,kızı Suna Tekin ve oğlu Oktay Tekin´e şükranlarımızı sunuyoruz.

Okulumuzun bina alanı 1500 m2,bahçe alanı 2000 m2 ´dir.Okul bahçesi sahip olduğu yeşil alanlarla örnek teşkil etmektedir.Sevgi ve güvene dayalı çalışmayı ilke edinen Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulu öğrenci ve velilerin memnuniyetini temel prensip olarak kabul etmiştir.Okul; kaliteli ,güvenilir eğitim-öğretim anlayışıyla daima mükemmele doğru ilerlemeye çalışmaktadır.

Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulu her zaman bir adım önde olan ,yenilikçi bir okul olmayı sürdürmektedir.Okul,kendine güvenen ,özgür düşünen,düşündüğünü rahatça ifade edebilen ,kendi kendine yetebilen ,mutlu ve sağlıklı çocuklar yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Ayrıca yaşama hazır,özgüveni yüksek,sorumluluk alabilen ve sorunlara çözüm üretebilen ,paylaşımcı,çevresine saygılı,yaratıcı,meraklı ,aktif ve neşeli ,Atatürkçü,çağdaş,yenilikçi,insanı,doğayı,sanatı ve hayatı seven çocuklar yetiştirebilmek de başlıca hedeflerimizdendir.